• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

Den perfekta korkskruven

Den perfekta korkskruven är en spiral som är ungefär fem centimeter lång. Man ska kunna se igenom spiralen som har ett cirkulärt tomrum genom sig, stort nog att kunna rymma en tändsticka. Många äldre korkskruvar har en solid kärna som gör dem mindre lämpliga eftersom de riskerar att trycka in korken i flaskan.

Korkskruvar som utnyttjar hävstångseffekten mot flaskhalsen är bäst för att dra upp långa korkar då de avlastar trycket på korken och hindrar dem från att brytas sönder.

Gamla flaskor har ofta mycket porösa korkar som kräver en speciell uppdragare med två tunna metallblad som kan föras in mellan glas och kork och hålla fast den porösa korken i ett stycke.

Ibland bryts korkar sönder och faller ner i vinet. I detta fall kan en anordning gjord av tre flexibla metallkrokar föras in i flaskan: genom att dra tillbaka ett skjutreglage säras metallkrokarna och omsluter korken som sedan kan fångas och tas upp ur flaskan genom att åter flytta reglaget. Om små korkpartiklar hamnat i vinet, är det bäst att dekantera vinet försiktigt genom en sil.

Produkter
Övrigt