Butiken & Kaféet & B&B finns nu på Österlen i Blå Huset i Borrby.

Ni kan följa oss på Facebook:

Blå Huset Borrby

Precis en sån

Eller via Bloggen - Precis en sån Retroblogg

 

Vårt kafé i retrostil!

Senaste tillskottet är vårt retroinredda kafé samt trädgårdsserveringen. Här kan du njuta av atmosfären och äta en Borrbybulle eller en hembakad kaka.

 

 

 

 

Ingen vanlig kuriosabutik!

precis en sån som har funnits sedan den 30 november 2003 ! Du hittar oss på Österlen i Borrby på Köpmangatan 6. Här finner du alla varor presenterade på ett snyggt och trevligt sätt. Jag anstränger mig för att bygga upp miljöer och stämningar så att du ska finna inspiration. Genom att färgkoordinera skyltningen och varorna försöker jag att göra det lättöverskådligt för dig som kund.

 

 

Min inriktning är design, inredning och kuriosa från 50/70-talet.

 

Här ser ni bilder från när butiken fanns i Malmö.

 
Mina kunder brukar ge mig beröm för mina skyltningar och mitt urval av varor och de återvänder ofta med vänner och bekanta.
 
 
 
Min inriktning är design, inredning och kuriosa från 50/70-talet, men du hittar även nyproducerad formgivning av bl a Lisa Larson, Stig Lindberg, Signe Persson-Melin, Kay Bojesenoch, Architect made, Kila Design mm.
 
 
 
 
Jag har även specialiserat mig på Signe Persson-Melins formgivning. I butiken finner du hennes glas, porslin och keramik.
 
 
Jag har fyllt ett helt bankvalv med Signes formgivning från tidigt 50-tal fram till i dag.
 
 
I Blå Huset finns även vårt omtyckta B&B inrett i retrostil!
Rum 50-tal, Rum 60-tal och Rum 70-tal
 
 
Blå Huset i Borrby är värt ett besök - jag lovar!
 
Välkommen in för att få inspiration, handla, fynda, byta, sälja, fika, äta lunch eller bara koppla av!
 
 
Sagt om precis en sån - Pressklipp
 

En journalist och fotograf från japanska ELLE DECO var i Sverige 2010 för att göra ett reportage om svenska, kvinnliga formgivare. Bland annat spenderade de flera dagar med Signe Persson-Melin och gjorde ett besök i butiken precis en sån tillsammans med henne. Fina bilder och en liten faktaruta om butiken med öppettider och allt!

 

 

"Shoppingmagnet i Malmö! Vill du förnya hemmet med svensk och skandinavisk form ska du titta in i butiken Precis en sån."
 SkåneAvisen  nr 3/2010

 
"Carina Öhman driver en av Malmös bästa retrobutiker"
Residence nr 11/2010
 
“Gamla ting är livet! Det finns inte en pryl i Carina Öhmans Malmöbutik “precis en sån” som hon inte själv gillar! Glas, porslin, plast, textilier, teakmöbler, prydnadssaker, lampor – ja alla föremålen från 50-, 60- och 70-talen är valda med omsorg.“  Hemmets Journal 21/2 2008
 
“En av Malmös mest genomförda vintagebutiker. Porslin, textil, rostfritt, ädelträ, keramik och glas från olika epoker är huvudteman i snygga, överskådliga och habegärliga grupper.” 
Sköna Hem nr 12/2007
 
Produkter
Övrigt
Svenska English