• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

Lisa Larson

Älskade Lisa Larson (1931-2024).

Det var år 1954 som Lisa Larson inledde sin episka resa på Gustavsbergs, där hon under många år var en banbrytande kraft inom keramikkonsten. Hennes skicklighet och kreativitet var legendarisk och banade väg för nya riktningar inom keramikvärlden.

Under sitt långa och framgångsrika samarbete med Gustavsbergs, fram till 1980, blev Lisa Larson en ikon inom keramikvärlden. Därefter tog hon och några kollegor steget och grundade Keramikstudion, där hennes talang fortsatte att blomstra och inspirera.

Idag är det svårt att föreställa sig ett svenskt hem som inte pryds av någon av hennes ikoniska keramikfigurer. Katter, lejon, barn och ansikten har alla hittat sina hem på hyllor och fönsterbrädor runt om i landet och världen, och Lisas konst lever vidare i varje hem där den har fått sin plats.

Vi är stolta över att erbjuda ett handplockat urval av Lisas mest älskade skapelser i vår butik, där du kan upptäcka de klassiska katterna, lejonen i olika storlekar och de imponerande ansiktsvaserna. Lisas charmiga figurer finns också som mönster på en rad produkter, från brickor och underlägg till diskdukar och skärbrädor. Utforska och låt dig inspireras av Lisas tidlösa konstnärlighet hos oss. Vilken är din personliga favorit?

Produkter
Övrigt