• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

Signe Persson-Melin

Signe Persson-Melin (1925-2022) är formgivare nummer ett hos Precis en sån, hon har en egen plats i våra hjärtan och en egen avdelning i butiken. Hyllorna i butiken är fyllda av hennes keramik från små kryddburkar till stora Campos Filhos från Portugal, glas från olika decennier och massor av porslin och bestick. Här finns hennes olika Boda Nova-serier i form av svart, vitt och grönt porslin, men även porslin från Rörstrand såsom Pimuer blå och Primeur guld.

Signe Persson-Melin föddes i byn Ullstorp, utanför Tomelilla och är dotter till byggmästare Erik Persson och Ragnhild. 1955 gifte hon sig med formgivaren John Melin. 1944 kom hon in på Konstfack i Stockholm och efter examen startade hon en egen ateljé / verkstad i Malmö där hon tillverkade brukskeramik men senare även formgav åt Design House Stockholm och Byarum Bruk och egna unika föremål.

Det som är så speciellt med hennes formgivning är att man så tydligt kan se att hennes grundmaterial är lera oavsett om det handlar och keramik, porslin eller glas. Hennes föremål är alltid funktionella och saknar fjäsk för konsumenten, de är enkla och rustika men ändå så underbara att hålla i och använda. Varje detalj är uttänkt och testad, många, många gånger såsom hällpiparna på hennes tekannor (som aldrig droppar eller spiller) eller som öronen på muggar och koppar som är perfekta för fingret och att hålla i.

Produkter
Övrigt