• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

Glas Signe Persson-Melin

Signe Persson-Melins inträde i glasets värld, kan man säga beror på en restaurang i Malmö med namnet Kockska Krogen. Året 1966 öppnade denna restaurang och Signe fick då i uppdrag att formge glas till restaurangen som stilmässigt skulle passa ihop med de medeltida källarvalven i restaurangen. Glaset som föddes var Ruben, ett glas som är rustikt och som dessutom passar ihop med Signes verkstadsproduktion av keramik. Glaset tillverkades på Kosta glasbruk och är ovanligt eftersom det är ett drivet glas och sådana glas fanns inte på marknaden. Tekniken innebär att glasets mynning får en vulst, en naturligt sluten yta, vilket gör glaset mycket tåligare än de vanliga glasen med sprängd kant.

Nu hade Signes Persson-Melins nyfikenhet väckts och fortsättningen blev serien Sill i Kvadrat. Serien blev en succé när den presenterades 1968 och man kan säga att den är lika populär idag!

Efter det så fortsatte idéerna att strömma och under tidigt 70-tal presenterades serien Bouquet, glaset med den genialiska stjärnan på glaset som visar hur mycket vin som ska hällas i glaset.

Andra glasserier är Sparkling, Falstaff, Flagg, Porter, Boda Blom och inte att förglömma hela serien med formar på korkunderlägg och hennes tekannor. Boda Nova var och är hett!

Signe Persson-Melin är en mästarinna i vilket material hon än arbetat med!

 

 

 

Produkter
Övrigt