• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

Signe Persson-Melin

Signe Persson-Melins formgivning älskas av en bred publik och det finns mycket att välja mellan!

Hennes serie i vit eller svart stengods för Boda Nova och som formgavs på 70-talet är nog den servis som flest människor känner igen. Serien har få delar och tanken var att komma från traditionen med 36 delar i serviser, istället skulle de olika delarna vara multifunktionella och alltså ha flera användningsområden. Ett exempel är pokalen/multipot som är tänkt att användas som kopp, glas, för soppa, för dessert eller som en liten vas på bordet - genialiskt! Missa inte heller de otroliga besticken som formgavs till servisen med handsmidda blad och skaft i stengods.

Signe Persson-Melins servis Chess för Boda Nova, är lika eftertraktad idag som när den lanserades 1980. Denna servis är lättare och nättare i sitt formspråk och med sin präglade utsida med schackmönster är den både vacker och behaglig att vidröra. Signe Persson-Melins keramiska ådra lyser starkt igenom på denna servis, den känns handgjord!

Servisen Primeur kom också i början av 1980-talet och den finns som vit med en enkel terrakottakant, i blått med terrakottakant och i guld som var tänkt för export. Servisen tillverkades på Rörstrand.

I början av 1990-talet presenterades Signe Persson-Melins tidlösa servis Signum, även denna formgiven för Boda Nova. Den finns främst i benvitt och i celadongrönt, men de stora undertallrikarna finns i några fler färger.

Produkter
Övrigt