• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

KRUT Gunpowder

Detta hoprullade högkvalitativa gröna te, som även kallas för ”grön pärla”, kommer från landskapet Zhejiang i Kina. Gunpowder rullas ihop av små teblad efter att dessa plockats och torkats. Gunpowder håller hög kvalitet och har en ljus färg i koppen med en söt men samtidigt aningen syrlig och lätt rökig smak. Gunpowder lämpar sig fint exempelvis som eftermiddagsdryck tack vare sin uppiggande och avslappnande effekt.

Den traditionella tillverkningen där de unga bladen rullas är väldigt arbetskrävande, men dessa små gröna pärlor håller aromen bättre än något annat grönt te. När man häller vatten på Gunpowder-teblad stiger dessa upp till utan, för att sedan under bryggtiden värdigt sjunka ner till koppens botten samtidigt som de öppnar sig som blomblad och färgar vattnet vackert grönt. Vissa säger att detta te smäller i samband med bryggandet som krut.

Legenden berättar att detta te fått sitt namn av en ung engelsk tehandlarassistent som sade att dessa små hoprullade gröna tekulor påminner om krut. Gunpowder var en av Kinas första exportsorter i början av 1700-talet och en av kejsaren Kang Xis favorittesorter.

Ingredienser: grönt te.

Vikt: 80 gTyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
krut


Andra har även köpt
Produkter
Övrigt