• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

Glas

Vinprovningsglas

När man provar och dricker vi är det viktigt att ha vinglas som lyfter fram vinets karaktär utan att förändra det. En enkel, klassisk form utan störande färger eller dekorer. Vinglaset ska också ha en kupa som samlar vinets arom. Vinglaset ska också ha en stam/stjälk att hålla i. Glasmassans kvalitet är också viktig då ett klar glasmassa, helst i kristall, inte påverkar vinets utseende. Vinglaset ska också vara hållbart och kunna diska i maskin. Alla våra vinglas uppfyller dessa krav.

Iso-glas

Det standardiserade ISO-glaset, eller INAO-glaset, är det internationella vinprovningsglaset som används vid bedömningar, vinprovningar, utbildningar och tävlingar över hela världen där korrekt bedömning är viktig. Avsett för alla typer av drycker; vin, mousserande, starkvin, öl och sprit. Oavsett var du hamnar i vinvärlden hittar du ISO-glas.

ISO-glasets volym är 21 cl men när det är lagom fyllt för vinprovning håller det cirka 5 cl. Det innebär att en helbutelj kan fördelas på 15 personer.

Robust, tåligt och med en höjd på 155 mm är det perfekt att transporteras mellan vinprovningar och att slänga in i diskmaskinen.

Spiegelau vinglas

Vill du ha glas av mycket bra kvalitet men inte bli ruinerad, då är det Spiegelaus vinglas du ska satsa på! Spiegelau har 500 års erfarenhet av att tillverka glas och har tre fabriker i Tyskland. Vinglasen används av både proffs och privatpersoner och glasen är smäckra och eleganta att duka med och framhäver drycken som hälls i. Eftersom vinglasen är av så hög kvalitet, kan de diskas i diskmaskin utan problem.

 

Produkter
Övrigt