• Fri frakt över 900 kr (ord. 69 kr)
  • Kontakt
  • Moms:

Vinprovning

Att prova vin är roligt och intressant. Vinprovning kan vara så enkelt som att jämföra två olika viner; två olika druvor, samma druva från två olika länder, ett billigt och ett dyrt och så vidare. Därefter kan man göra det mer avancerat. 

Förutom vinet så är glasen viktiga. Väl ett glas med stor kupa i ofärgat glas där aromen kan utvecklas och samlas. Glaset bör även ha en ”stjälk” att hålla i.  Glas till vinprovning finns i varierande prisklasser och för många olika olika typer av vin. Vi rekommenderar det så kallade ISO-glaset som är ett standardiserat glas för vinprovning. ISO-glas är även lämpliga för provning av andra drycker som öl och sprit exempelvis. Lite elegantare glas som även är trevliga att duka med är provningsglasen från Spiegelau.

För att få ut det mesta av vinprovningen så är det bra att göra anteckningar. Det går bra med ett vanligt blankt papper men en speciell bok för provningsanteckningar kan vara till hjälp. 

När man kommit längre med vinprovning så kan det vara intressant att prova blint. Det kan betyda att dölja flaskorna i blindprovningspåsar för att dölja identiteten eller att prova i glas som är svarta så man inte ser färgen.

Produkter
Övrigt